En härlig gammal hederlig cheescake med frisk citronsås kanske skulle smaka?
Här kommer ett enkelt recept.
Ingredienser botten:
10 st Digestivekex
100 gr smält smör
Ingredienser fyllning:
400 gr Philadelfiaost naturell
3 ägg
1,5 dl strösocker
Ingredienser toppen:
4 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Ingredienser citronsås:
4 msk pressad citron
3/4 dl vatten
1 msk maizenamjöl
1 äggula
1,5 dl strösocker
Gör så här:
Mixa kex och smält smör. Tryck ut massan i en springform med folie i botten.
Grädda 5-10 min i 200 grader.
Mixa ost, strösocker och ägg. Bred fyllningen över kexbotten.
Grädda 35 min eller tills kakan släpper i kanten i 175 grader. Låt kakan kallna.
Blanda creme fraiche, vanilj- och florsocker. Bred ut på kakan.
Grädda 6-8 min i 175 grader. Ytan skall stelna.
Blanda samman allt till citronsåsen i en kastrull. Rör om. Sjud försiktigt - får ej koka. Skall tjockna lite.
Vispa ner 1 msk kallt smör. Kallna.
Servera såsen till. Garnera gärna kakan med färsk frukt eller riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar