onsdag 7 juli 2010

Cheescake med citronsås

En härlig gammal hederlig cheescake med frisk citronsås kanske skulle smaka?

Här kommer ett enkelt recept.




Ingredienser botten:

10 st Digestivekex
100 gr smält smör

Ingredienser fyllning:

400 gr Philadelfiaost naturell
3 ägg
1,5 dl strösocker

Ingredienser toppen:

4 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker

Ingredienser citronsås:

4 msk pressad citron
3/4 dl vatten
1 msk maizenamjöl
1 äggula
1,5 dl strösocker

Gör så här:

Mixa kex och smält smör. Tryck ut massan i en springform med folie i botten.
Grädda 5-10 min i 200 grader.

Mixa ost, strösocker och ägg. Bred fyllningen över kexbotten.
Grädda 35 min eller tills kakan släpper i kanten i 175 grader. Låt kakan kallna.

Blanda creme fraiche, vanilj- och florsocker. Bred ut på kakan.
Grädda 6-8 min i 175 grader. Ytan skall stelna.

Blanda samman allt till citronsåsen i en kastrull. Rör om. Sjud försiktigt - får ej koka. Skall tjockna lite.
Vispa ner 1 msk kallt smör. Kallna.

Servera såsen till. Garnera gärna kakan med färsk frukt eller riven choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar