Jag testade receptet som fanns i GP förra helgen på dessa lättbakade citronrutor.
De blev jättegoda och som sagt gick snabbt att slänga ihop.
Har ni inte sparat receptet kommer det här:
Ingredienser
200 g
smör, rumsvarmt
2 1/2
dl socker
3 ägg
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 dl
citronsaft
1 msk
rivet citronskal
Till
formen
Smör
och ströbröd
Garnering
3
passionsfrukter
3 msk
citronsaft
3 msk
florsocker
Sätt
ugnen på 175 grader. Rör smör och socker ljust och fluffigt. Rör ner äggen, ett
i taget. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver.
Tillsätt
citronsaft och rivet citronskal och rör in i smeten. Smörj och bröa en liten
ugnsplåt med kanter och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills
kakan känns torr.
Dela
passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en bunke tillsammans med
citronsaften och florsockret. Skeda blandningen över kakan medan den ännu är
varm.
Låt
kakan kallna och skär i rutor. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar