En fin söndagsmiddag får det bli en annan dag.
Pasta med fläskfilé och svamp i krämig gräddsås blev det. Ett glas rött till blir extra krydda.
Här kommer receptet till 4 personer:
250 g spagetti
500 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ l svamp t ex
champinjoner
2 dl
matlagningsgrädde
Soja, salt och
peppar, gärna rosépeppar
Smör
Gör så här:
Koka pastan enligt
anvisningen på förpackningen.Skala och finhacka lök och vitlök. Skär filén i skivor och dela svampen i kvartar.
Stek köttet ett par minuter på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken fått lite färg. Lägg över på tallrik.
Bryn svampen. Krydda med salt. Häll tillbaka köttet i pannan. Häll på grädden, sojan och ev buljong.
Låt allt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar, vänd runt.
Servera riven
parmesan och en sallad till.
Ni som är här inne och läser och kanske t o m provar på något recept får gärna lämna en kommentar. Alltid kul att höra vad andra tycker. Ni kanske har tips på hur mina recept kan förbättras eller så.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar