fredag 28 juni 2013

Snabblagad middag

Jag vet inte hur det är med er men jag själv stortrivs i köket, men kanske inte alla varma härliga sommarkvällar. När man kommer hem efter en dag på jobbet vill man hinna vara ute i solen en stund innan vardagsbestyren i hemmet tar över. Därför blir det ofta något snabbt till middag.

Denna goda middag slängde jag ihop på 20 minuter igår. Perfekt med ett glas rött till.

Kycklinglår med pastasallad och nötter.


Detta recept är för 2 personer:

Krydda och stek 4 kycklinglårfiléer tills de har fin färg. Sänk värmen och lägg locket på och låt de eftersteka i 10-15 minuter.
Koka en näve pasta efter anvisningar på paketet. Skölj av de i kallt vatten när de är klara.

Strimla under tiden en orange paprika, 10 rädisor och en bit vitkål. Blanda samman i en skål.
Blanda ihop 1,5 dl grekisk yoghurt med 1 msk flytande honung. Krydda med salt och peppar.
Vänd ner salladen och den kalla pastan i såsen och rör om. 
Servera cashewnötter till.

Om du utesluter pastan och tar med t ex blomkål istället blir det en perfekt LCHF-rätt.

Testa själva vet jag. Och du kommentera gärna här vad du tyckte.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar