tisdag 16 augusti 2011

Svamptider

I helgen fick vi tid att ge oss ut i skogen för att plocka svamp. Jag är ganska nöjd med resultatet.
Nästa gång skall jag plocka lite fler sorter, nu siktade vi in oss på kantareller som ju är den godaste av våra matsvampar. Tycker jag i alla fall.


Här kommer ett enkelt och jättegott recept som innehåller kantareller och kyckling.

Kyckling och kantareller i enbärsgrädde

4 kycklingfiléer
3/4 l kantareller
3 msk smör
1 mindre hackad gul lök
Salt, peppar
2-3 dl vispgrädde
3-5 grovkrossade enbär

Gör så här:
Borsta svampen ren. Dela större kantareller, lämna små hela. Sjud i eget spad tills vätskan kokat in. Tillsätt smör och lök och fräs till vacker färg.

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek de 4 min på varje sida, salta och peppra och lägg dem till svampen.
Häll på grädde, tillsätt enbär och låt koka ihop 5-8 min. Kycklingfiléerna ska vara helt genomstekta.

Servera till kokt ris eller pasta med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar