lördag 27 november 2010

Torskrygg med limeräkor och romsås

Blev så sugen på fisk när jag tittade till fiskdisken i affären i förmiddags. Så idag blev det torskrygg till middag. Jag piffade upp den lite med limemarinerade räkor och en jättegod romsås till.






Ingredienser:
800 g torskrygg
½ kg färska räkor
3 dl grädde
1 lime
1 dl olivolja
balsamicovinäger
Salt o peppar
1 kg potatis


Gör så här:

Börja med potatisen. Skala och koka den.
 
Lägg torskryggen i en ugnssäker oljad form. Salta o peppra samt ringla över lite olja eller smält smör. Ställ in formen i ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka torskbitarna är.  

Skala räkorna.
Blanda olivolja, balsamicovinäger och saften från 1 limefrukt. Vänd ner räkorna. Låt de marineras minst 20 minuter.

När fisken börjar bli färdig häller du på räkorna och tillbaka in i ugnen ett par minuter så räkorna blir varma.

Servera med romsås och kokt potatis


 
Vill du göra egen romsås gör du så här:

Blanda 2 dl creme fraiche med 2 msk majonnäs, rör ner 1 burk röd rom och ½ hackad rödlök.
Ställ kallt en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar