måndag 25 oktober 2010

Parmesangratinerad fläskfilé med kantarellsås

Idag fick det bli fläskfilé igen. Känns som om jag äter det ganska ofta nu för tiden. Men det är en så bra råvara att jobba med. Det går fort och kan varieras i det oändliga.

Som överskriften antyder gratinerade jag den idag.




Parmesangratinerad fläskfilé med kantarellsås, ris och sallad

Ingredienser:
1 fläskfilé
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar

Kantarellsås
Ris
Grönsaker

Gör så här:
Börja med riset eftersom det tar längst tid.

Putsa filén och skiva den i centimetertjocka skivor. Stek 1 min på var sida. Salta och peppra.
Lägg över köttet i en ugnsfast form.

Gör en enkel kantarellsås, eller köp färdig om ni saknar svamp hemma.

Häll såsen över köttet och ös på parmesanosten.
Ställ in formen i ugnen på 200 gr i ca 10 minuter eller tills osten smält.

Lägg upp allt på en tallrik och servera med en frisk sallad. Idag fick det bli bubbelvatten till.

Jättegott och hur enkelt som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar