Denna potatissallad är ok som GI-mat eftersom kokt kall potatis har betydligt lägre GI än varm.
Så här kommer ett enkelt lunchtips för alla som följer GI-metoden, och alla andra med för den delen.
Jag har hittat det i Expressen.
Bilden hämtad från Expressen.
Ingredienser: 2 port
300 gr kokt kall potatis
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 knippe ruccola
balsamvinäger
100 gr serranoskinka
salt och peppar
Gör så här:
Skär den kokta potatisen i bitar. Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra potatisbitarna och stek de lätt gyllenbruna. Tillsätt vitlök i tunna skivor och låt den steka med en halv minut. Ta av pannan från värmen.
Gröp ur kärnorna från tomaterna och skär de i kuber. Blanda ner de i potatisen. Låt allt kallna lite.
Riv serranoskinkan i strimlor. Blanda ner de i potatisen tillsammans med ruccola.
Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.
Blanda varsamt runt alltsammans. Lägg upp på tallrikar och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar