tisdag 25 maj 2010

Fiskpaket à la Jeanette

Grilla fisk blir ju ofta lite bökigt. Fisken fastnar lätt i gallret och ramlar sönder om man inte lägger den i ett halster vill säga. Då håller den ihop lite mer. Men en annan smart sak är ju att grilla fisken i foliepaket.

En av fördelarna med ett sånt här recept är ju att all mat blir färdig på en gång. Det kräver 15 minuter av förberedelser och 8-10 minuter på grillen. Sen är allt klart.



Bilden tillhör inte detta receptet med får representera fisk i folie.

Ingredienser per paket:
150 gr fisk, t ex torsk och lax
10 färska räkor
1 tunn skiva citron
2 skivor tomat
lite dill
2 tunnt skivade potatisar
1 klick creme fraiche, tomat o basilika
smör
salt och peppar

Gör så här:

Riv av folie i ca 30 x 30 cm bitar, ark per paket. Smöra ena folien ordentligt.
Lägg potatisskivorna i botten, sen dill, fiskfiléerna, citron, tomat och räkor. Salta och peppra.
Klicka på lite creme fraiche.
Nyp försiktigt ihop paketet och lyft över det på det andra arket (så att du får dubbel folie).
Se till att det blir riktigt tätt så inget av den goda skyn som bildas i paketen rinner ut.

Placera paketet direkt på glöden ca 8-10 min eller tills potatisen är klar. Öppna försiktigt och
stick i potatisen för att känna efter om den är färdig.

Servera en god grönsallad och ett glas Jacobs Creek Chardonnay till.

Bon appètit!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar