tisdag 4 maj 2010

Tiropittakia - små ostknyten

Sådana här fantastiska små ostknyten blev jag bjuden på idag av en grekisk vän. Kanonlunch. Inte alls svåra att göra själva. Prova gärna.


Ingredienser:

250 gram fetaost
10 tunnkavlade degplattor
1 tekopp smält smör
2 ägg
lite finhackad mynta
peppar

Gör så här:

I en skål mosas fetaosten med en gaffel. Därefter tillsätts äggen som vispats, mynta och peppar.
Den tunnkavlade degen skäres i 6 cm breda band och penslas med smör.
Lägg därefter en sked av blandningen på degen och vik degen till en trekant. De små trekantiga ostpajerna placeras i en smörad plåt och penslas med smör.
Bakas i ugnen i 15 – 20 minuter eller tills de fått färg.
Medelvarm ugn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar