torsdag 20 maj 2010

Vit chokladkaka

Nog för att mörk choklad med hög kakaohalt är godast. Men en vit chokladkaka är inte heller fel.
Denna är frisk och god i smaken, men den kräver nästan lite lättvispad grädde till för att neutralisera sötman i chokladen.

Dessutom är den väldigt lätt att göra.





Ingredienser:


100 gr vit choklad
100 gr smör
2 dl socker
150 gr kesella lätt
0,5 citron, saft och skal
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält chokladen över ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
Rör ihop socker och kesella. Rör ner den smälta chokladen och smöret. Tillsätt pressad citronsaft och rivet citronskal.
Blanda ihop de kalla ingredienserna och rör försiktigt ner de i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ca 25 minuter.

Servera gärna med grädde eller något annat gott som t ex gammaldags gräddvaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar