tisdag 1 juni 2010

22 grader varmt = Grillning

Hej nu är äntligen värmen här och den första sommarmånaden börjar idag. Då är det dags på allvar att plocka fram grillen. Vilken typ av grill man använder är ju mest en smaksak.



En picknic variant kanske?



Eller varför inte en sån här skönhet?



En sån här skulle varit fint att ha i trädgården.

Jag kör på en vanlig gasolgrill och det funkar alldeles utmärkt.
Sen kommer ju nästa angenäma problem. Vad skall man grilla för nåt?

Hemgjorda hamburgare är ju alltid rätt och här kommer en lite annorlunda variant.


Tacoburgare med mangosalsa




Ingredienser för 2 personer:


200 g nötfärs, 10%
1 litet ägg
1,5 msk taco bordskrydda
1 tsk olivolja
2 grova hamburgerbröd
salladsblad och tomat

Mangosalsa:

50 g mango i tärningar
skalet av 1 lime
lite finhackad chili
0,5 dl creme fraiche, mini
2 msk finhackad mynta

Gör så här:
Blanda färsen med ägg, olivolja och tacokrydda. Forma till två hamburgare.
Grilla 4-5 min på var sida.

Fördela salladsbladen på bröden och toppa med skivade tomater. Lägg på
hamburgarna.
Blanda mango, limesaft, hackad chili, mynta och creme fraiche. Toppa burgaren
med lite salsa och servera resten vid sidan om.

Häll upp ett glas gott rödvin eller en kall öl till. Sen är det bara att njuta.

Tips: Dessa burgarna är lika goda kalla som varma så de är perfekta till picknicken.
Antingen gör du de klara hemma och slår ett snöre runt de så att de håller ihop.
Eller också grillar du burgarna hemma och tar med resten i burkar och slänger ihop de på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar