söndag 27 juni 2010

Helgrillad fläskfilé med himmelsk röra

Jag skulle tro att varenda matblogg är full med sillinläggningar, egen kryddad snaps och jordgubbar i alla möjliga former denna helgen. Jag kan förstå det. Det är ju ändå midsommar. Men förutom allt ovanstående är det brukligt att grilla. Speciellt när solen skiner som den gjort över Göteborg i helgen.

Igår grillade vi kamben och kycklingfilé med ugnsrostad färskpotatis mm. Recept kommer kanske senare.

Nu kommer ialla fall lite bilder och recept på dagens grillmiddag.

Helgrillad fläskfilé med ljummen potatissallad och tillbehör blev det idag. Egentligen behövs inte något recept för detta men här kommer lite hjälp ändå.





Ljummen potatissallad

Ingredienser:

Färskpotatis
Rödlök
Sockerärtor
Ruccola
Olivolja
Salt o peppar

Gör så här:

Borsta potatisen väl, koka i väl saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Sänk ner sockerärtorna i kokande vatten en minut. Skölj av de i kallt vatten så bevarar de sin krispighet.
Skala och skär rödlöken i tunna halvmånar.

Blanda potatis, rödlök, sockerärtor och ruccola i en stor skål. Ringla över rikligt med olivolja.
Salta och peppra efter smak.





Helgrillad fläskfilé

Ingredienser:

Fläskfilé, olivolja, honung och soja. Salt och peppar.

Grilla fläskfilén 10-12 minuter. Vänd den ett par gånger under tiden. Nu ser den ut som på min bild.
Men nu kommer det roliga. Rör ihop din grillolja och pensla på de sista minuterna så blir köttbiten glansig och fin.





Himmelsk röra

2,5 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1,5 msk sweet chili mangosås
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Rör ihop allt och krydda efter smak.

Servera kalamataoliver, coktailtomater och färsk gurka till. Jag sköljde ner allt med en kall öl.

Hoppas ni haft en fin midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar