Igår grillade vi kamben och kycklingfilé med ugnsrostad färskpotatis mm. Recept kommer kanske senare.
Nu kommer ialla fall lite bilder och recept på dagens grillmiddag.
Helgrillad fläskfilé med ljummen potatissallad och tillbehör blev det idag. Egentligen behövs inte något recept för detta men här kommer lite hjälp ändå.

Ljummen potatissallad
Ingredienser:
Färskpotatis
Rödlök
Sockerärtor
Ruccola
Olivolja
Salt o peppar
Gör så här:
Borsta potatisen väl, koka i väl saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Sänk ner sockerärtorna i kokande vatten en minut. Skölj av de i kallt vatten så bevarar de sin krispighet.
Skala och skär rödlöken i tunna halvmånar.
Blanda potatis, rödlök, sockerärtor och ruccola i en stor skål. Ringla över rikligt med olivolja.
Salta och peppra efter smak.

Helgrillad fläskfilé
Ingredienser:
Fläskfilé, olivolja, honung och soja. Salt och peppar.
Grilla fläskfilén 10-12 minuter. Vänd den ett par gånger under tiden. Nu ser den ut som på min bild.
Men nu kommer det roliga. Rör ihop din grillolja och pensla på de sista minuterna så blir köttbiten glansig och fin.

Himmelsk röra
2,5 dl gräddfil
2 msk majonnäs
1,5 msk sweet chili mangosås
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Rör ihop allt och krydda efter smak.
Servera kalamataoliver, coktailtomater och färsk gurka till. Jag sköljde ner allt med en kall öl.
Hoppas ni haft en fin midsommar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar