onsdag 2 juni 2010

Ljummen potatissallad

Denna potatissallad är ok som GI-mat eftersom kokt kall potatis har betydligt lägre GI än varm.

Så här kommer ett enkelt lunchtips för alla som följer GI-metoden, och alla andra med för den delen.
Jag har hittat det i Expressen.



Bilden hämtad från Expressen.

Ingredienser: 2 port
300 gr kokt kall potatis
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 knippe ruccola
balsamvinäger
100 gr serranoskinka
salt och peppar

Gör så här:

Skär den kokta potatisen i bitar. Hetta upp 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra potatisbitarna och stek de lätt gyllenbruna. Tillsätt vitlök i tunna skivor och låt den steka med en halv minut. Ta av pannan från värmen.
Gröp ur kärnorna från tomaterna och skär de i kuber. Blanda ner de i potatisen. Låt allt kallna lite.

Riv serranoskinkan i strimlor. Blanda ner de i potatisen tillsammans med ruccola.
Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra.

Blanda varsamt runt alltsammans. Lägg upp på tallrikar och servera genast.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar