tisdag 8 juni 2010

Kycklingröra

Nu är det dags för ett nytt recept. Jag har varit bortrest över helgen, därför har det varit lite tunnsått här. Men nu är jag hemma och igång igen.

Denna goda kycklingröra testade jag härom dagen. Jag åt den som det är utan något till. Men man kan ju koka och blanda ner pasta om man vill. Eller servera kokt ris till. Eller varför inte som en röra i ett gott pitabröd. Röran är enkel att göra och användbar till mycket.

Detta receptet räcker 3-4 personer beroende på vad du serverar till.



Ingredienser:

600 gr kycklingfilé  

1 medelstor morot, skalad och strimlad

1 knippe mangoldskott

4 cm purjolök, strimlad

10 cocktailtomater
salt och peppar

Dressing:
1,5 dl grekisk yoghurt
3 tsk dijonsenap
10 blad basilika

Gör så här:
Tärna ner kycklingen, salta och peppra. Stek kycklingbitarna i lite olja. Lägg i purjolök och morot. Dra av pannan från värmen och blanda väl.

Rör ihop dressingen, blanda yoghurt och senap i en skål. Skär ner basilikabladen och rör ner även den.

Häll över kycklingen i en skål och blanda ner mangold och dressing. Rör försiktigt.
Lägg upp och toppa med cocktailtomater.

Äter du detta enbart med sallad är detta en glutenfri GI-rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar