fredag 18 juni 2010

Marinerade kycklingben

Här kommer dagens recept. Idag kände jag för kyckling som så många andra dagar.
Det blev marinerade kycklingben med ugnsrostad potatis och kall sås.





Receptet är beräknat för 4 portioner.

Ingredienser:

8 kycklingben
6 medelstora potatisar
2 dl gräddfil
olivolja
chilipeppar
kummin
salt
1 vitlöksklyfta

Gör så här:

Börja med att marinera kycklingbenen ett par timmar i kylskåp. Antingen i en färdigköpt marinad eller också gör du en själv. Du har säkert en favoritmarinad, så använd den.

Skala och skiva potatisen tunnt. Bred ut skivorna i en långpanna, ringla över olivolja och krydda med chilipeppar och flingsalt. Sätt in i 200 - 225 g varm ugn i ca 20 minuter eller tills de är knapriga.

Lägg kycklingbenen i en ugnsform och ställ in de ovanför potatisen i ugnen ca 20 minuter eller tills köttsaften är helt klar. Har du tur är allt klart samtidigt. Om inte täcker du över potatisen med ugnsfolie de sista minuterna så de inte blir brända.

Rör ihop gräddfilen med chilipeppar, pressad vitlök, salt och kummin.

Servera tillsammans med lite sallad. Jag tog machebabyleaf och tunnt skivad rödlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar