lördag 4 maj 2013

Citronrutor med passionsfrukt

Sugen på något friskt och gott till kaffet?

Jag testade receptet som fanns i GP förra helgen på dessa lättbakade citronrutor.
De blev jättegoda och som sagt gick snabbt att slänga ihop.

Har ni inte sparat receptet kommer det här:




Ingredienser  
200 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl citronsaft
1 msk rivet citronskal

Till formen
Smör och ströbröd

Garnering
3 passionsfrukter
3 msk citronsaft
3 msk florsocker


Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker ljust och fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver.

Tillsätt citronsaft och rivet citronskal och rör in i smeten. Smörj och bröa en liten ugnsplåt med kanter och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills kakan känns torr.

Dela passionsfrukterna och skrapa ner innehållet i en bunke tillsammans med citronsaften och florsockret. Skeda blandningen över kakan medan den ännu är varm.

Låt kakan kallna och skär i rutor. Njut!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar