söndag 21 augusti 2011

Köttfärslimpa med honungsglaserade rotfrukter

Här är ett recept på en jättegod middag som sköter sig själv. Beräknat till 4 personer.

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1,5 dl grädde el mjölk
1,5 dl kryddost i tärningar
salt, peppar, olja

4 potatisar
3 morötter
3 palsternackor
1 näve sockerärtor
1 paprika i valfri färg
olja, honung, chilipeppar, salt

Gör så här:
Börja med limpan. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop färsen och forma till en limpa. Lägg den i en ugnsform, ringla över olja och krydda.
Sätt in den i ugnen ca 50 min.

Nu kan du börja med rotfrukterna.
Skär potatisen, morötterna och palsternackan i klyftor. Dela paprikan i stora bitar.
Blanda ihop olja, honung, chilipeppar och salt i en stor skål. Häll ner rotfrukterna i skålen och blanda runt väl.


Ta ut formen med limpan ur ugnen och fördela rotfrukterna runt limpan. Salta lite extra och sätt tillbaka formen i ugnen. Nu har du 30-40 minuter på dig att göra en kall sås och duka.

Servera med en kall senapssås eller liknande.

Mycket gott. Lycka till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar