söndag 27 mars 2011

Rosébiff med tagliatelle

Söndagsmiddag med gubben. Underbart god rosébiff med pasta och ett gott rödvin.
Mycket enkelt att laga och fort går det. 20-30 minuter. Perfekt på en stressad helg.


Ingredienser:

600 g biff
1 msk smör
Salt, peppar
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
1 tsk worcestersås
1 tsk soja
1-2 tsk krossad rosépeppar

Gör så här:
Putsa och skär biffen i skivor. Bryn i smör och krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken och lägg ner bland köttet. Tillsätt crème fraiche, vatten, fond, chilisås, worcestersås, soja och krossad rosépeppar. Låt småkoka i 15 min. Pudra över lite maizena om du vill ha lite tjockare sås.

Jag serverade tagliatelle till men det går lika bra med annan pasta eller kokt ris.
Ta vad du har hemma och känner för.



1 kommentar:

  1. Åh såg gott ut denna ska jag försöka mig på idag men får göra det med lövbiff för det e det ja har hemma :) KRAM

    SvaraRadera