söndag 20 februari 2011

Vildsvinsstek med svamp i rödvinssås

Idag har jag ätit vildsvin för första gången. Jag fick dessutom laga den själv. Lite spännande var det och jag letade runt på internet efter något bra recept. Hittade och testade detta.
Det var lätt att göra och blev mycket gott. Om det smakade vilt? Nej, inte direkt. Men det beror kanske på hur man tillagar det med kryddning osv. Det smakade mer som nötkött. Men som sagt gott blev det.




4 personer

600 gram vildsvinsstek
8 skivor lufttorkad skinka
1 dl färska örter som basilika och dragon

Svampröra: 
1 liter svamp
4 schalottenlökar
150 gram rökt fläsk
4 st palsternackor
2 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk socker
1 msk maizena utrört i 1 dl kallt vatten
Blad från några kvistar färsk timjan (eller 0,5 tsk torkad)

Gör så här:
Hacka örterna grovt. Salta och peppra köttet. Vik skinkan runt köttet med örterna innanför.
Bryn i stekpanna i lite smör och låt gå i 175 grader i cirka 40 minuter.

Använd vätskan till att spä sås med.

Rensa svampen. Skala och halvera löken. Tärna fläsket. Skala och dela palsternackorna i strimlor.
Fräs fläsket. Tillsätt svamp, lök och palsternacka. Stek i några minuter. Tillsätt rödvin, vatten, soja och socker. Koka upp. Red av med maizena.

Som ni ser på bilden serverade jag kokt potatis till. Så här i efterhand inser jag att det hade varit godare med t ex klyft- eller hasselbackspotatis. Men ni gör som ni vill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar